Su vištiena gaminu išties daug, nes mano šeima noriai valgo vištieną, tad tenka išbandyti daug patiekalų.
Šis vištienos troškinys su paprikomis yra ne kas kitas, kaip vengrų patiekalas Paprikašas. Šis patiekalas yra klasikinis vengrų ir austrų patiekalas ir svarbiausia – sotus. Senais laikais, šis patiekalas buvo ruošiamas iš suaugusių viščiukų, taip suteikdami patiekalui išraiškingesnį skonį. Dabar gaminama iš vištos krūtinėlės arba blauzdelių mėsos“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.
- 2 vištos krūtinėlės filė,
- 3 svogūnai,
- 4 pomidorai,
- 4 saldžiosios paprikos,
- 1 šaukštas maltos paprikos miltelių,
- 2 šaukštai miltų,
- 150 ml aliejaus,
- 125 ml grietinėlės,
- 2 obuoliai,
- Druskos pagal skonį.
Vištieną susmulkiname mažais gabaliukais ir apkepiname keptuvėje su 2 šaukštais aliejaus apie 5-7 min. Išimame iš keptuvės ir padedame šiltai.
Į tą pačią keptuvę įpilame dar šiek tiek aliejaus ir pakepiname smulkintus svogūnus ir paprikas. Kepiname apie 5 min. Suberiame miltus ir maltos paprikos miltelius, išmaišome ir dar 2 min pakepiname.
Pomidorus ir obuolius supjaustome nedideliais gabaliukais ir dedame į keptuvę. Maišant pakepiname 3-5 min.
Supilame grietinėlę, beriame druską ir maišant pakaitiname, kad padažas gautųsi tirštas.
Grąžiname atgal į keptuvę vištieną ir dar patroškiname viską 5 min.
Tiekiame su norimu garnyru.











































































































































































































































































































